Ziekenhuisdieet zal je niet helpen afvallen, maar dit gegarandeerd wel!

Je wilt waarschijnlijk meer informatie over dit dieet en weten of het iets voor jou is. We gaan je laten zien waarom wij denken dat dit dieet niet de beste manier is om snel af te vallen. We laten je echter niet met lege handen achter. Want we laten je ook zien hoe je wel een gezond gewicht bereikt. Je staat er natuurlijk vrij in toch voor het ziekenhuisdieet te kiezen als je dat zelf graag wilt. Lees dan wel eerst dit hele artikel door en kijk daarna pas of je er ook echt mee aan de slag gaat.

Wat is het ziekenhuisdieet precies?

Het is een in ziekenhuis ontwikkeld dieet, waarbij het is afgestemd voor een bepaald doel. Snel afvallen op korte termijn voor een ingreep ter verlaging van risico’s. Het is een soort noodmiddel om mensen snel op een acceptabel gewicht te krijgen. Vraag je dan ook gelijk af of dit wel geschikt is voor het behalen van jouw doelen. Wij denken van niet en leggen je uit waarom.

Niet de meest geschikte manier van afvallen en hier is waarom…

Afvallen moet je doen op een gezonde en verantwoorde manier. Dit kan soms weken maar vaak maanden in beslag nemen. Het gewicht waar je nu op zit is er ook niet binnen een paar weken aangekomen. Nu kun je gelukkig sneller afvallen dan je aangekomen bent. Toch is het belangrijk dat je het op de correcte manier aanpakt. Dit om het in 1 keer goed te doen en niet opnieuw zwaarder te worden. We geven je je een aantal voorbeelden waarom het ziekenhuisdieet zeker niet voldoet aan deze eisen.

Zonder variatie in je voeding wordt het heel moeilijk

Wanneer je dit dieet gaat volgen zal je voeding met name bestaan uit dezelfde dingen. Hierbij moet je denken aan sinaasappel, beschuit, toast, rauwkost. Het is niet erg voedzaam en zeker niet veelzijdig. De kans is groot dat het je na een paar dagen al uit de neus komt.

De nadelen van te laag in je calorieën zitten

Doordat je met het ziekenhuisdieet zeer weinig eet ga je continue honger krijgen. Dit is wel het laatste wat je wilt tijdens het diëten. En de grap is ook nog eens een keer dat het niet werkt. Het blijkt namelijk dat je juist vet gaat vasthouden wanneer je onder een bepaald aantal calorieën komt. Je moet ervoor zorgen dat je minder eet, maar dat de motor juist optimaal gaat verbranden.

Te kort om er echt de vruchten van te plukken

Met deze lage inname van calorieën ga je ook belangrijke voedingsstoffen mislopen. Het is ook ongezond en je kan het dieet niet heel erg lang volgen. Na een paar weken zal je ermee moeten stoppen. Dit is vaak tekort om er echt goede resultaten mee te behalen.

Verander je leefstijl en zoek niet een wondermiddel of dieet

Je moet niet verwachten dat met een gewicht van 100 kilo er even een met een stokje gezwaaid kan worden en alles in 1 keer weg is. Het is veel belangrijker om je bewust te zijn van wat je eet. En hier dan de nodige aanpassingen in te verrichten. Een aantal diëten doen dit ook en pakken het probleem bij de wortel aan. Anderen, zoals het ziekenhuisdieet doen dat minder of helemaal niet.

Met name slimmer eten en niet minder eten

Het gaat er dan ook met name om wat je eet en niet hoeveel minder je gaat eten. Kom erachter wat je nu eet en moet laten liggen en welke producten je juist in huis moet halen. Zo zal je veel sneller gaan afvallen. Conditionering speelt hierin ook een grote rol.

Natuurlijk ook iets minder om snel af te vallen

Snel afvallen gaat altijd hand in hand met wat minder calorieën eten dan normaal. Maar juist door dit met voeding te doen die gezond voor je is gaat het nog veel sneller. Je wilt namelijk ook gezonder worden. Met deze combinatie pak je dus alles in 1 keer aan en ga je afvallen met alle positieve zaken die daar als bonus nog eens bij komen. Zoals het feit dat je veel gezonder, energieker, fitter en mooier wordt.

Meer uit de natuur, minder uit de fabriek

Onbewerkte voeding is hierbij sleutelwoordcombinatie. In de meeste producten zit suikers, zouten en de verkeerde dikmakende verzadigde vetzuren toegevoegd. Deze moet je daarom sowieso zo veel mogelijk bannen. Eet bij voorkeur veel meer uit de natuur waar niks aan wordt toegevoegd, maar waar al enorm veel voedingsstoffen in zitten, automatisch en vanuit zichzelf.

Even wennen maar wel iets opbouwen voor nu en de toekomst

Het is een kwestie van wennen. Doe je dit een aantal weken gaat het al een stuk makkelijker. Na een aantal maanden wil je waarschijnlijk niks anders meer. Probeer het gewoon maar.

Dit is wat je hebt geleerd over het ziekenhuisdieet en hoe je wel snel kan gaan afvallen

Dat je niet gaat afvallen door even een paar weken uithongeren. Maar dat er veel meer bij komt kijken. Pas jezelf een gezondere levensstijl aan. En probeer niet te blijven eten, zelfs als je geen honger meer hebt.