Ervaringen

Zowel mijn dochter als mijn zoon hebben last van voedselallergie. Na enige omzwervingen kwam ik met mijn dochter van een paar maanden bij deze website terecht. Deze heeft zich gespecialiseerd in voedselallergie en heeft meer kennis en ervaring op het gebied van voedselallergie dan de gemiddelde diëtist.

In het begin was de begeleiding behoorlijk intensief. Maandelijks bespraken we wijzigingen in het eetgedrag van het kind en de effecten op de allergie. Bij allergie is er de kans groot dat je steeds minder voedingsmiddelen gebruikt. Op een gegeven moment waren er voor mijn dochter nog 5 producten over. Dat is erg weinig. Door de begeleiding van Dietist Voedselallergie werd ik gestimuleerd om langzaam weer nieuwe dingen te introduceren. Ook weet zij goed welke dieetproducten er zijn, en waar je ze kunt kopen. Hierdoor ontdekte ik nieuwe mogelijkheden en werd de voeding van onze kinderen geleidelijk aan weer wat gevarieerder.
Verder is het heel fijn dat zij de voeding van het kind regelmatig doorrekent om te kijken of deze volwaardig is. Dat is eigenlijk het belangrijkste. Je weet dat je kind alle voedingsstoffen binnenkrijgt.
Het is prettig dat zij bij de begeleiding de tijd voor je neemt. Je krijgt niet het gevoel dat “de volgende alweer op de stoep staat”.
Het eindresultaat van de begeleiding is dat ik zekerder ben geworden in de keuze van de voeding. De voeding van mijn kinderen is gevarieerder geworden en de samenstelling is volwaardig gebleven.
Koosje Spee

Sinds mijn 25 ste heb ik last van lactose intolerantie. In het begin heb ik diverse instanties geraadpleegd en eigenlijk was er niemand die mij duidelijke en concrete informatie kon geven. Vaak kwam het advies neer op: “Dat moet je maar even proberen”. Voor mij was dat geen optie, omdat ik mijn bewustzijn verlies als ik lactose of melk krijg. Eigenlijk heb ik gewoon alles zelf uitgezocht.

Jaren later had ik toch het gevoel dat ik eens meer informatie en advies wilden hebben en kwam ik bij www.dietist-voedselallergie.nl uit. Dit heeft me heel duidelijk geholpen. De site vertelde mij dingen die ik gewoon niet wist, bijvoorbeeld dat ik wel Nederlandse harde kaas mag hebben. Uiteindelijk is mijn totale eetpatroon gewoon makkelijker en overzichtelijker geworden. Daarnaast wilde ik graag wat kilo’s kwijt. Het eerste dieet werkte niet bij mij. Vervolgens kwam ze met een eetschema en dat gaat perfect. Het is eigenlijk niet een dieet maar een schema waarbij de voedingsmiddelen die je bij elkaar eet heel belangrijk zijn.
Paulien Koppens