Diëtist

KarinIk ben Karin Azuur en ik heb de opleiding Voeding en Diëtiek positief afgerond. Mijn werkervaring als diëtist heb ik opgedaan in de thuiszorg, op basisscholen (als consulente) en intussen ook via deze praktijk.

In de praktijk blijkt dat de kennis en vaardigheden verworven tijdens deze opleidingen elkaar goed aanvullen. Aan de ene kant de praktijkgerichtheid van het werken met kinderen op het gebied van de voedingsleer, warenkennis en de vele kooklessen. Aan de andere kant vanuit Voeding en Dietetiek de interactie tussen voeding en het menselijke lichaam, dieetleer en inzicht in gedragsmatige processen.

De huidige maatschappij confronteert ons met steeds meer kant en klare voeding en door tijdsdruk kiezen we vaak voor het aangeboden gemak en verleren we zelf een maaltijd te bereiden van de basis ingrediënten. Daarnaast is het duidelijk dat voeding naast een functionele waarde ook een emotionele en sociale waarde heeft. We eten niet alleen om gezond te zijn maar het is “oh zo gezellig” om heerlijk te tafelen of “oh zo ongezellig” om niets bij de koffie te presenteren.

Het speelveld van gezondheid, dieetbeperkingen, persoonlijke barrières en beleving is complex en zeer individueel bepaald. Kortom het is noodzakelijk om op maat begeleiding te bieden en advies te geven. En dat maakt mijn vak als diëtist zo boeiend!

Opleiding & ervaring

2005 Voedselallergie en het consultatiebureau, bijscholing
2004 Intercollegiale Toetsing Prikkelbare Darm Syndroom, VGDNN
2003 Vervolgtraining Diagnose Voedselovergevoeligheid, NVD/ Voedingscentrum, bijscholing
2003 Voorzitter Netwerk Vrijgevestigde Diëtisten Noord Nederland (VGDNN)
2002 Voedselallergie en het consultatiebureau, bijscholing
2001 Werkzaam in het basisonderwijs als docent lichamelijke opvoeding en verzorging
2001 Kindervoeding en kinderdiëtetiek
2000 Dietistische diagnose en behandeling, Diëtist en Voedselovergevoeligheid, bijscholing