5 belangrijke tips om het Cambridge dieet absoluut NIET te volgen!

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Het Cambridge dieet ligt behoorlijk onder vuur. Het dieet is erg populair maar er komen toch steeds meer negatieve verhalen naar buiten over het dieet. Wij vinden dit interessant en hebben dan ook onze vinger gelegd op het dieet. Daarbij kijken we naar een aantal zaken die het dieet benadelen. Dat je ermee af kan vallen is 1 ding, maar er speelt bij afvallen nog veel meer een belangrijke rol. Dit is dan ook een review waarin de nadelen van het dieet worden belicht. Doe ermee wat je wilt. Wij vinden het in ieder geval belangrijk dat het bekend is, zodat je er in ieder geval van op de hoogte bent.

Cambridge dieet, begin er niet aan

Na ons erin verdiept te hebben willen we je dit eerst even zeggen: begin er niet aan! Ook al ga je er wel mee afvallen, zijn we gaande weg achter veel minpunten gekomen. Dit is dan ook niet DE manier om snel en gezond af te vallen. (bron)”

Waarom volgen veel mensen het dieet toch?

Waarom drinken veel mensen 2 liter cola op een dan, of roken ze elke uur een sigaret? Kennelijk is het een dieet dat goed in de boeken staat bij een hoop mensen. Maar dat maakt het nog niet het beste dieet dat er bestaat. Als je echt wil afvallen zal je op de hoogte moeten zijn van hoe het werkt. En ook welke diëten veel beloven maar niks laten uitkomen. Je wilt namelijk snel afvallen op een gezonde manier! En dat kan wel degelijk met de juiste informatie.

Dit is waarom je het beter niet kunt gaan volgen

We hebben het even verdeeld onder 5 punten, waarom het dieet niet goed voor je is. Als je helemaal hoteldebotel bent van het dieet is de keuze aan jou. Wij geven echter hier op basis van wetenschap en ervaringen een objectief beeld over het Cambridge dieet.

1. Uithongeren en te weinig calorieën werkt totaal niet

Je kan kiezen uit 2 manieren om het dieet te volgen. Zo is er de Cambridge 800 en 500 methode, die je minder dan 25% van je dagelijkse behoefte laat eten. Je gaat dus zeker honger lijden. En het ergste is nog dat je zo niet op de goede weg zit om echt iets te doen aan je overgewicht. Want wat je gaat krijgen is dat je nu juist opgeslagen lichaamsvet nog harder gaat vasthouden. Na het dieet eet je weer veel meer en kom je supersnel aan. Met als gevolg dat je dus dikker wordt van het dieet en niet gaat afslanken.

2. Veel vloeibare voeding en andere ontlasting?

Alleen maar shakes drinken maakt je ook niet vrolijker. Erbij is geen probleem. Maar als je alleen maar drinkt in plaats van echte voeding eet hou je dit niet lang vol. Het blijkt dan ook dat veel mensen sneller stoppen dan bij andere diëten. Dit is dus wederom een reden om het dieet niet te gaan volgen. Ook kan je ontlasting door alleen maar vloeibare voeding anders uitpakken dan normaal.

3. Tekorten aan vitamines en mineralen

Je krijg niet veel binnen en zal dan ook tekorten opdoen. Het nemen van extra vitamines en mineralen in de vorm van bv. pillen uit een potje zijn dan ook geen overbodige luxe. Ze bevatten bijna geen calorieën dus daar hoef je jezelf niet druk om te maken. Maar ze zijn wel belangrijk in je dagelijkse voeding. Je zal dit dus op eigen kosten naast de dieetproducten van het Cambridge dieet moeten nemen.

4. Je bent er veel geld aan kwijt

De producten van het dieet kosten je maandelijks bijna 300,- wat het zeker niet goedkoop maakt. Daarbij komen dan nog de kosten van een potje vitamines en minderalen. Waar je al gauw 20,- tot 30,- per maand aan kwijt bent. Uitgaande van biologische vitamines en mineralen. Deze zijn iets duurder maar nemen veel beter op in je lichaam. Ook andere kosten die nog bij het dieet komen kijken zijn extra en komen bovenop dit bedrag.

5. Veel betere diëten verkrijgbaar

Daarbij komt nog eens dat er tegenwoordige hele goede diëten verkrijgbaar zijn. Die niet eens heel duur zijn maar wel werken. Denk hierbij aan het zeer succesvolle eiwitdieet van Vitadis. Of de koolhydraatarme diëten die er verkrijgbaar zijn. Je weet dan ook zeker dat je snel en op een gezonde manier gaat afvallen. En echt gaat slagen. Kortom, diëten die echt werken en waar geven voor hun geld.

Volg je de feiten of toch het Cambridge dieet?

Dat is de vraag! Er zijn altijd mensen die het dieet toch willen volgen door positieve verhalen uit hun omgeving. Dan is het je eigen keuze, wij hebben je in ieder geval alle objectieve feiten laten zien van het dieet! Wat je ook kiest, doe het bewust en wij wensen je hoe dan ook heel veel succes met afvallen!